Toeslagen.nl/herstel - voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslag

Vanaf 30 juni is er een nieuwe website voor ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag. Op toeslagen.nl/herstel vindt u duidelijke informatie over wat de herstelorganisatie Uitvoering Herstel Toeslagen (UHT) voor ouders doet. U leest wat de ouders zelf kunnen doen, en hoe u ze daarbij kunt helpen. Bijvoorbeeld hoe ouders zich kunnen melden als ze gedupeerd zijn door problemen met hun kinderopvangtoeslag.

Praktische informatie voorop

Ouders die nog niet weten welke situatie op hen van toepassing is, kunnen dit online checken. En wie meer achtergrondinformatie wil, kan doorklikken. Zo staat er bijvoorbeeld onder 'Ouders en deskundigen kijken mee' informatie over alle commissies en panels die met de herstelorganisatie meekijken en helpen. En is er een 'Veel bekeken'-lijst, waar u populaire en actuele onderwerpen snel kunt vinden.

Toegankelijk voor iedereen

Alle teksten op de nieuwe website zijn makkelijk leesbaar voor iedereen. Lastige processen worden extra toegelicht in een duidelijke video of animatie. En een tijdlijn laat zien wat er tot nu toe allemaal is gebeurd.

Verder ontwikkelen de komende tijd

De komende maanden wordt de site verder uitgebreid met nieuwsberichten, persoonlijke verhalen van ouders, feiten & cijfers, praktische tools en mogelijkheden tot dialoog via sociale media.

Voor extra hulp is er nog altijd het Serviceteam

Het Serviceteam Gedupeerden Toeslagen is bereikbaar op: 0800 – 2 358 358 (gratis), van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Lees alles over de herstelregeling op toeslagen.nl/herstel.


Terug naar Kennisnetwerk